Stoppen met Roken

Wethouder Van Ballegooijen gaf het in zijn toespraak in 2018 aan: “Wij streven als gemeente naar een rookvrij Amstelveen. Dat is niet voor niks. Meer mensen in Nederland sterven aan de gevolgen van roken dan van drank- en drugsgebruik, misdaad en verkeer bij elkaar. 20.000 mensen sterven jaarlijks in Nederland door roken en enkele duizenden door meeroken. De helft van de mensen die begint met roken overlijdt aan de gevolgen ervan. Oók in Amstelveen. Als we deze cijfers bekijken beseffen we dat de helft van de rokende Amstelveners kan komen te overlijden aan de gevolgen van roken. Honderden Amstelveense jongeren en meer dan 10.000 Amstelveense volwassenen roken. De maatschappelijke kosten als gevolg van roken, denk aan uitval en gezondheidszorg maar ook aan afval in openbare ruimten, zijn groot. Als we ernstige en veel voorkomende ziektes zoals hart- en vaatziekten en kanker willen terugdringen, vraagt dat een stevige aanpak om het aantal rokers terug te dringen. Onze aanpak vraagt inzet van gemeente, inwoners, bedrijven en andere organisaties. ‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is de boodschap die we gezamenlijk in heel Amstelveen willen uitdragen.

Hoe werkt de stoppen met roken cursus?

In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur ga je op locatie of online in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stop je op de 3e bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijg je nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld. Verder is onderstaande handig of leuk voor jou om te weten over deze groepstraining stoppen met roken:

  • Vergoed door zorgverzekeraars
  • 81% is na afloop rookvrij, 40% is na 1 jaar rookvrij
  • 99,3% van de deelnemers is na afloop tevreden over de training
  • Ex-deelnemers geven de training een gemiddelde waardering van 8,9
  • Gegeven door enthousiaste gecertificeerde trainers
  • Opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

Hoe zit het met de kosten & vergoedingen?

De stoppen met roken begeleiding van SineFuma wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook eventueel aanvullend gebruik van een nicotinevervanger of een stoppen-met-roken medicijn wordt daarbij volledig vergoed.

Dinsdag 4 oktober 2022 van 19.00-20.30 uur

Gezondheidscentrum Waterlinie, Koningin Maximalaan 30 te Uithoorn.

Aanmelden en meer informatie: www.rookvrijookjij.nl, per email: info@rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195